Tips voor het gebruik van LinkedIn - Jeanet Bathoorn - VrijheidsOndernemer®
Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer®
Deel dit bericht met andere ondernemers

Tips voor het gebruik van LinkedIn

www.linkedin.com

www.linkedin.com

Als je 2x in een week wordt gebeld door ‘vreemden’ die zijn doorverwezen door mensen die je wel kent met vragen over Linkedin, ben je dan een deskundige? Ik begin het zo langzamerhand te geloven. Dus bij deze: ik ben Linkedin expert. Gelukkig ben ik verslaafd aan dit soort programma’s, dan is het makkelijk om je specialisten-status te houden.

Wat mij opvalt is de algemene terughoudendheid om op knoppen te drukken. In een programma als Linkedin kun je met een gerust hart alle knoppen proberen. Zolang je niet op SAVE drukt, gebeurt er niets.

De personen die mij belden wilden gevonden worden. De eerste zoekt een nieuwe baan, de tweede is ondernemer en kan nog wel wat opdrachten gebruiken. Beide hadden hun profiel vrij kort en in steekwoorden ingevuld.

Wil je gevonden worden zijn hier om te beginnen wat handige tips:

 1. Vul je profiel zo volledig mogelijk in, maak goed leesbare verhaaltjes van je ervaring en benadruk je specialiteiten. Niet te bescheiden! Voor ondernemers: investeer in een goede foto (van de fotograaf).
 2. Breid je netwerk uit, zoek zelf, maar laat ook Linkedin je digitale adressenboek eens doornemen. Dit bespaart veel tijd. Ik heb bij Linkedin nog niet meegemaakt dat mijn privacy geschonden is. Het lijkt veilig dus.
 3. Maak de URL van je ‘Public Profile’ een persoonlijke URL. Hoe:
  stap 1: klik op PROFILE
  stap 2: klik op EDIT naast de knop Public Profile
  stap 3: klik op EDIT rechts naast ‘Your Public Profile URL’
  stap 4: maak het persoonlijk (http://www.linkedin.com/in/eigennaam)
  Als men gaat Googlen op je naam zal het Linkedin profiel zeker in de top 3 verschijnen.
 4. Denk bij het invullen vanuit de ZOEKER! Door wie wil je gevonden worden? Welke steekwoorden gebruikt die doelgroep? Varieer ook in steekwoorden en synoniemen.
 5. Om je profiel 100% Complete te krijgen is het nodig dat je ‘Recommendations’ geeft en ontvangt. Strooi met welgemeende complimenten en vraag ‘Recommendations’ van (ex)collega’s, opdrachtgevers, werknemers, cursisten, trainers, etc.
  Het geven van ‘Recommendations’ wordt als zeer positief ervaren.

Wil je je netwerk uitbreiden, nodig me gerust uit: http://www.linkedin.com/in/jeanetbathoorn

Veel netwerkplezier!

Geld-Achetype Test

Sma certified coach

Ontdek jouw unieke geld blauwdruk en doe de gratis Geld Archetype Test. Jeanet Bathoorn is gecertificeerd Sacred Money Archetype Coach.

Je ontvangt opvolgmails met uitleg en vragen. Daarna krijg je mijn gewone mails. Uitschrijven kan altijd. Powered by ConvertKit

About the Author Jeanet Bathoorn

VrijheidsOndernemer® en bedenker van The Freedom Entrepreneurs Cruise. Heeft 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment:

Bestel NU het nieuwe Mastermind boek en extra Masterclass