Wat heb je aan LinkedIn? - Jeanet Bathoorn - VrijheidsOndernemer®
Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer®
Deel dit bericht met andere ondernemers

Wat heb je aan LinkedIn?

linkedin1

Als ik enthousiast over Linkedin vertel (en dat doe ik vaak) krijg ik vaak de vraag “maar wat heb ik er nou aan?”. Tja, dat kan ik proberen uit te leggen.

Eerst maar eens een filmpje:

Wat het filmpje ons duidelijk maakt is dat het netwerk van je vrienden / connecties meer transparant is. Je kunt zien wie je vrienden kennen. Het is veel gemakkelijker om met nieuwe mensen contact te krijgen. Er is overigens wel de stelling dat mensen die netwerken in het echt leuk vinden, het digitale netwerken ook eerder gaan inzetten om contact te houden. Reacties mogelijk!

Mijn ervaringen met Linkedin (of te wel: wat heb ik eraan?):

  • ik heb nieuwe mensen leren kennen, eerst digitaal later in het echt, omdat we gemeenschappelijke interesses danwel hetzelfde werk hebben
  • ik heb nieuwe klanten gekregen omdat zij op Linkedin mijn profiel hadden gezien
  • koude acquisitie is gemakkelijker omdat je meer weet over je gewenste contactpersoon
  • ik heb veel “oude” contacten terugvonden op een relatief snelle en simpele manier (bv zoeken op naam van de school)
  • ik heb mensen met elkaar verbonden door Linkedin (door het doorsturen van een digitaal profiel)
  • ik heb al eens een lift aangeboden gekregen omdat via Linkedin te zien was dat ik een bepaald seminar zou bezoeken
  • ik houd mijn netwerk snel en vrijblijvend op de hoogte van ontwikkelingen en bezigheden
  • ik zie ook elke dag wat mijn netwerk doet, of ze nieuwe banen hebben of e.d. Dit kost ongeveer 15 minuten per dag. Stel dat je die mensen allemaal moet mailen of bellen.

Inmiddels gebruik ik Linkedin al 4 jaar en wordt als deskundige beschouwd. Er komen veel nieuwe, leuke mensen op mijn pad doordat ik Linkedin gebruik. Voor mijn werk is als internet recruiter is Linkedin van grote waarde.

Op 2 december 2008 organiseer ik een workshop over Linkedin omdat mijn klanten daarom vragen. En ik vind het heel leuk om te doen. Zo zie je dat beroepen in de loop van de tijd veranderen en de manier van werken en netwerken ook.

Geld-Achetype Test

Sma certified coach

Ontdek jouw unieke geld blauwdruk en doe de gratis Geld Archetype Test. Jeanet Bathoorn is gecertificeerd Sacred Money Archetype Coach.

Je ontvangt opvolgmails met uitleg en vragen. Daarna krijg je mijn gewone mails. Uitschrijven kan altijd. Powered by ConvertKit

About the Author Jeanet Bathoorn

VrijheidsOndernemer® en bedenker van The Freedom Entrepreneurs Cruise. Heeft 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment:

Bestel NU het nieuwe Mastermind boek en extra Masterclass