Boekbespreking: Echte vrienden - Stine Jensen - Jeanet Bathoorn - VrijheidsOndernemer®
Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer®
Deel dit bericht met andere ondernemers

Boekbespreking: Echte vrienden – Stine Jensen

Tja, wat vind ik van dit boek? Stine Jensen houdt mij, als fervent social media gebruiker en Facebook fan, een akelige spiegel voor. Wat is echt, wat niet? Wat is vriendschap en wat ook niet? Hoe gedraag je je online en waar gaan mensen de mist in? De auteur is opgeleid als filosofe en komt met een heel uitgebreide filosofische blik op het online netwerken en op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Ik vond het een uitstekend boek, geeft stof tot nadenken. En toch vind ik het vervelend als ze mijn geliefde Facebook kritisch bekijkt en aan het eind van het boek zelfs stopt met haar profiel.

Dit brengt mij op iets anders: als je zomaar stopt met een social network site als Facebook of Twitter, heb je dan enig idee hoezeer jouw netwerk je kan missen? Als iemand elke dag of elke week in je updates voorbij komt, je inspireert, je aan het denken zet en dan ineens besluit te stoppen. Tja … it’s a free world natuurlijk, maar toch. Zomaar stoppen is nogal radicaal. Wat vinden jullie daarvan?

“Facebook is geen kopie van het echte leven, Facebook vervangt het echte leven”, schrijft Jensen op pagina 27. Zou het, denk ik dan. Dat je je leven hele Facebookend door brengt, de deur niet meer uit komt, je hele netwerk alleen digitaal kent. Dat kan toch niet. Voor mij is Facebook een aanvulling op het echte leven. Contact met mensen die ik goed tot soms helemaal niet persoonlijk ken. Vooral de mensen die ik goed of al langer ken krijgen mijn aandacht. Ze wonen meestal niet om de hoek, maar in de digitale wereld wel.

Bewustwording van je online gedrag is prima, overgoten met theorie en een filosofisch sausje. Dat is wat je van dit boek kunt verwachten.

Geld-Achetype Test

Sma certified coach

Ontdek jouw unieke geld blauwdruk en doe de gratis Geld Archetype Test. Jeanet Bathoorn is gecertificeerd Sacred Money Archetype Coach.

Je ontvangt opvolgmails met uitleg en vragen. Daarna krijg je mijn gewone mails. Uitschrijven kan altijd. Powered by ConvertKit

About the Author Jeanet Bathoorn

VrijheidsOndernemer® en bedenker van The Freedom Entrepreneurs Cruise. Heeft 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment:

Bestel NU het nieuwe Mastermind boek en extra Masterclass