Jeukwoorden in je Twitter bio - Jeanet Bathoorn
Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Coach
Deel dit bericht met andere ondernemers

Jeukwoorden in je Twitter bio

Iedereen die Twittert kan een bio invullen, of liever gezegd moet een bio invullen. In die bio meld je namelijk waar het bij jou of bij je bedrijf om gaat. En we zouden geen fanatieke twitteraars zijn als we daar ook wel eens wat van vinden. Dus op mijn oproep

“Wat zijn nou echt jeukwoorden in een bio?”

kreeg ik veel antwoorden. Zullen we ze eens doornemen?

 1. met stip op 1 binnengekomen: COACH. Redenen: daar zijn er teveel van, lekker vaag, iedereen is coach. Helemaal not done: ontknoper, deblokkeerder, enzovoort.
  Tip: als je wel coach in je profiel wilt melden, maak het concreet. Wat voor soort coach, welke methodieken, welke doelgroep, etcetera
 2. Mensenmens. “Alsof je niet van mensen kunt houden, zonder dat te melden”. Drie jaar geleden zou er ‘Spontaan’ hebben gestaan, deze vrouwen kunnen ook ‘lekker gek’ zijn of doen. Brrrrr
  Dierenmens of mensenschuw mag daarentegen weer wel van de twitterazi.
 3. Guru of goeroe. Dat is simpel:  anderen bepalen wel voor je of jij een leermeester bent. Dat hoef je niet te melden.
 4. Gelukkig getrouwd. Tja, alsof je daar ongelukkig getrouwd neerzet. Alleen getrouwd volstaat. En waarom zou je dat melden? Dat je niet beschikbaar bent?
 5. Single. Zie boven. Waarom melden? Ben je beschikbaar of wil je een vent/meid, zeg dat dan!
 6. Cupcakes. Sowieso een jeuk-bezigheid. Wij bakken gewoon nog steeds cake-jes.
 7. Borstvoeding. Is dat ineens een lifestyle of zo? Wij gaven gewoon een paar maand de borst en dat was het. Zo snel mogelijk aan de echte maaltijd met eigen bestek.
 8. Out of the box. Volgens mij de mannelijke variant van mensenmens. Kijk mij eens fijn origineel en creatief (ook als jeukwoord genoemd) zijn.
 9. Ik inspireer. Zie Guru. Nogmaals: dat bepalen anderen wel of jij inspirerend bent. Het woord ‘IK’ sowieso vermijden.
 10. Mama of papa van. Kindertaal. Een volwassene is vader of moeder.
 11. Ik volg terug. Tja, als je dat éénmaal belooft is het lastig vol te houden.
 12. Een lege bio. Die nemen we per definitie niet serieus
 13. Alle engelse jeukwoorden. Shapegiver, unfucker, dreamer, just me. Waarom? Daarom!
 14. Gevoelsmens / helemaal mezelf. Hoort bij categorie 2.
  Aanvullingen na publicatie:
 15. Passie. Inderdaad jeukwoord bij uitstek in dit calvinistische Nederland. Onder het mom ‘Doe maar gewoon…’
 16. Levensgenieter. Van toepassing als je een ernstige ziekte overleefd hebt, anders vaak synoniem voor te bourgondische levensstijl.
 17. Twitter op eigen titel / tweets are my own. Ja duh, zou mijn puber zeggen. Van wie anders?

Deze jeukwoorden zijn bedoeld om te kietelen. Voel je niet aangevallen. Mijn tip voor je: maak je bio concreet, vertel wat je gaat delen, wat kan ik verwachten als ik je ga volgen, doe je nog iets naast je werk?
Aanvullingen zijn welkom, ik verwerk ze in deze lijst! Van schrik heb ik mijn eigen bio ook aangepast. Commentaar mag altijd 😉

Aanvullende tips: neem jij jezelf en je volgers serieus? Twitter dan ook onder een serieuze naam en vermeld je eigen naam. Ik vind niets zo moeilijk als onthouden hoe je heet als ik dat niet dagelijks voorbij zie komen.

Na het publiceren van deze blog is er veel gereageerd, voornamelijk via Twitter. Maar twee bloggers hebben ook de moeite genomen om een ‘reactie’blog te schrijven. Lees ook:

De mensenmens-schaal van Elja Daae

en

Twitterbio van Karin Ramaker

Geld-Achetype Test

Sma certified coach

Ontdek jouw unieke geld blauwdruk en doe de gratis Geld Archetype Test. Jeanet Bathoorn is gecertificeerd Sacred Money Archetype Coach.

Je ontvangt opvolgmails met uitleg en vragen. Daarna krijg je mijn gewone mails. Uitschrijven kan altijd. Powered by ConvertKit

About the Author Jeanet Bathoorn

VrijheidsOndernemer® en bedenker van The Freedom Entrepreneurs Cruise. Heeft 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment:

10 comments
Add Your Reply