Moet ik geloven dat er oneindig veel geld is? - Jeanet Bathoorn
Jeanet Bathoorn
Plan een call in als jij meer vrijheid wilt

Moet ik geloven dat er oneindig veel geld is?

Dit keer geen theoretische beschouwingen maar een vraag van een lezer. Lees ook mijn antwoord hierop.

Moet ik geloven dat er oneindig veel geld is?

Ontzettend bedankt voor het delen van je kennis met betrekking tot de money mindset, heel fijn. Ik heb ook gelijk je boek gekocht, nog niet gelezen maar wil er graag mee aan de slag.

Je vraagt, welke blokkade springt er voor jou uit – nou, die eigenwaarde is zeker een punt, klassiek gevalletje van ik ben niet veel waard –> durf niets of niet veel te vragen. Enfin, dat is een kwestie van kijken wat je aan waarde levert en kan leveren en dat realistisch waarderen in geld, lijkt me.

Maar er is nog iets waar ik ook erg mee zit. Het idee dat er een eindige hoeveelheid geld is, en dat als ik “veel” geld zou verdienen, ik dan andermans geld aan het opslurpen ben en zij daardoor een minder leuk leven kunnen leiden. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar super-successvolle veelverdieners, zij harken miljoenen binnen, en dan denk ik, ja maar wat heeft de wereld er eigenlijk aan, dat jij een kolossaal huis kunt betalen en je suf kunt reizen met je kids? Heeft Tony Robbins al die miljarden nou nodig? Andere mensen kunnen nu toch minder doen, omdat zij geld aan hen hebben gegeven…?

Dus vandaaruit durf ik ook niet al te veel te vragen. Ik kom hier niet echt uit. Moet je geloven dat er gewoon oneindig veel geld is…? Ik ben heel erg van de logische en rationele verklaringen, dan kom je gelijk in allerlei economische details terecht dus dat helpt ook niet echt. Hoe kijk jij hier tegenaan? Ik zou het enorm waarderen als je hier iets over zou willen delen met me.

Mijn antwoord hierop:

Die ander investeert in zichzelf, via jou

Jouw blokkade is heel herkenbaar. Er is geld genoeg op deze wereld. Echt veel te veel. De bedoeling van het geld is dat we het gebruiken, dat het stroomt. Vandaar ook de rivier voor op mijn boek. Mensen die meer of veel geld verdienen doen daar ook weer dingen mee. Ze consumeren, huren anderen in, ze helpen startups. Zolang het geld blijft stromen is er geld genoeg. Op mijn toekomstige VrijheidsOndernemers live dag ga ik daar ook een mooie oefening mee doen.
money river geld rivier geld stroom
De vraag is nu: wat ga jij doen als je veel verdient? Wat voor moois kun je in de wereld zetten? Wie kun je inhuren? Wie kun je helpen? Welke impact maak je?
Vanuit mijn oogpunt is jouw gedachte blokkerend. Als jij geld voor je diensten vraagt wordt de ander beter. Die investeert in zichzelf, via jou. Als jij geld aan een ander geeft ga je daar ook van uit. De investering in mijn coachingstrajecten is nu bijvoorbeeld € 7.000. Dat is een hoop geld. Maar wat als je dan je beste jaar ooit draait, met maar 3 dagen per week werken. En dat je merkt dat je tijd hebt voor je kind en je hobby’s. Is het dan nog steeds veel geld.
Ik leef vanuit de gedachte dat geld moet blijven stromen. Dat wil niet zeggen dat ik het over de balk gooi. Integendeel, ik ben ronduit zuinig. Maar ik blijf wel investeren in mezelf en in mijn bedrijf. Daar komen dan weer mooie producten uit.
Helpt dit je?

Hoi Jeanet,

Wat fijn dat je even de tijd genomen hebt om me te antwoorden! Super.

Ja ik begrijp je uitleg helemaal, ik merk dat ik er nog wel moeite mee heb maar ik snap het hoor, en ik ga deze blokkerende overtuiging ook zeker aanpakken.

Het is nog even wennen om te gaan denken, wat ga ik doen als ik meer geld heb. Hihihi.

Wil je meer weten over jouw relatie met geld? Maak dan de gratis geldarchetype-test.

Laat het me weten: wat is jouw prangende geldvraag?

Ik beantwoord je vragen met liefde.

Geld-Achetype Test

Ontdek jouw unieke geld blauwdruk en doe de gratis Geld Archetype Test. Jeanet Bathoorn is gecertificeerd Sacred Money Archetype Coach.

Je ontvangt opvolgmails met uitleg en vragen. Daarna krijg je mijn gewone mails. Uitschrijven kan altijd. Powered by ConvertKit

About the Author Jeanet

VrijheidsOndernemer®, runt Mastermind groepen om kennis professionals hun beste bedrijf ooit te laten bouwen. Ze is bedenker van de VrijheidsOndernemers Cruise. Bestseller auteur van 6 boeken, in 2020 weer 2 boeken in de maak. Heeft 3 paar sneakers en een IJslands paard. De recht-door-zee Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Als echte generatie X naar kansen zoekend en ontwikkelingen aangrijpen. Daadkrachtig, vastberaden, ietwat provocatief.

follow me on:

Leave a Comment:

Chat openen
1
Ga naar WhatsApp
Hi, laat mij weten hoe ik je kan helpen.